INTERNACIONAL

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

DEIXALLES SÒLIDES DEL CAFÈ PRODUÏXEN BIODIESEL DE MILLOR QUALITAT

coffeUn grup d'investigació de La Universitat de Nevada als Estats Units van assolir produir amb gran eficiència biodiesel de millor qualitat a partir de les deixalles sòlides de la preparació del cafè, brindant altre exemple de la utilització d'un material no destinat a l'alimentació per a la generació de biocombustibles MÈXIC, D,F; 23 febrer 2009.- Aquest material, un producte de deixalla sòlida generat durant la preparació de la beguda, i que fa poc temps, tenia al compostaje com l'opció més comuna per a la seva ocupació. Els científics Narasimharao Kondamudi, Susanta Mohapatra, i Rajo Misra van observar que el material de deixalla del cafè encara conservava entre el 10 i el 15% d'oli recuperable (depenent de l'espècie de cafè: Arabica o Robusta) que podia ser usat per a la producció de biodiesel. Atès que a nivell mundial es produïxen més de 8 milions de tones de cafè per any, existeix un aporti continu i barat de deixalla de cafè sòlid per a producció de biodiesel. A més, els científics a càrrec del projecte esmenten que el biodiesel produït a partir d'aquestes deixalles seria més estable que el produït d'altres fonts perquè ?el cafè conté antioxidants que podrien desaccelerar la degradació?. Aquest grup d'investigació va ser capaç de produir biodiesel amb una eficiència de conversió del 100% a partir de l'oli extret; l'estabilitat del biocombustible també va ser adequada ja que va demostrar ser estable almenys un mes en condicions ambientals. Más de 1000 milions de litres de biodiesel podrien ser produïts a nivell mundial utilitzant deixalles del cafè. A més, el residu sòlid que resulta de l'extracció de l'oli podria ser utilitzat com a fertilitzant domèstic i substrat per a la producció de etanol, entre altres usos.


FCC invertirà 600 milions en dues plantes termosolares

fcc_termosolarFCC Pretén instal·lar 50 megavatios a Còrdova i Alacant i participarà en el concurs eòlic cántabro. La pota de negoci més jove de FCC, Energia, seguirà sent en 2009 la qual més recursos consuma en un grup que té el mandat de "estalviar costos i tractar les oportunitats d'inversió amb la màxima cautela", segons el seu president Baldomero Falcones. Després d'adquirir l'any passat els actius eòlics de Babcock & Brown a Espanya per 780 milions, el pròxim a la vista és l'entrada en l'àrea termosolar. La companyia que controla Esther Koplowitz ha presentat al Govern dues sol·licituds per a l'assignació de dos projectes de 50 MW cadascun que se situaran a Còrdova i Alacant. "La previsió és que l'Administració parli en un parell de mesos i que el calendari per a la construcció d'aquestes instal·lacions depengui de la capacitat que pugui absorbir el sistema", va explicar Eduardo González, responsable de FCC Energia, hores abans de la celebració de la junta d'accionistes que va tenir lloc ahir a Barcelona. L'empresa, que opera 430 MW instal·lats i té en marxa altres 40 MW, ha calculat una inversió entre les dues plantes de 500 a 600 milions: "No té perquè materialitzar-se aquest any, sinó quan el Govern autoritzi la construcció", matisa Falcones. Per a dissenyar, construir i explotar la termosolar alacantina s'ha constituït una societat cridada Enestar en la qual FCC controla amb el 68% del capital i altres petits inversors, com SI Cabdal, es reparteixen la resta. En aquest projecte el treball d'enginyeria ha estat confiat a Tècniques Reunides. Ja en el cas de Còrdova, el soci és l'enginyeria catalana Abantia i FCC s'ha reservat el 67% del capital. AL marge d'aquestes actuacions, el grup s'ha presentat al concurs eòlic cántabro, després d'haver-lo fet també a Galícia, i ultima la constitució de dues societats per a seguir esprement les possibilitats del negoci de les renovables. La primera, que podria ser impulsada amb una petita compra, depèn de FCC Energia i està enfocada a projectes d'estalvi energètic en empreses. La segona penja de FCC Construcció i es dedicarà a la rehabilitació d'edificis a la recerca d'una major eficiència energètica. FCC és el sisè operador espanyol de renovables, amb 14 parcs eòlics, dos fotovoltaics (va invertir 140 milions en ells al setembre de 2008) i una planta de valorització de residus.


Primer poble d'Espanya il-luminat amb tecnología LED
valdelarcoEl municipi de VALDELARCO (HUELVA) de 267 habitants, va estrenar el passat 24/08/2009, per a la seva il·luminació pública viària, llums de BAIX CONSUM DE TECNOLOGIA LED.
S'han substituït llums de 150W de sodi a baixa pressió per llums de LED de 60W, encarregades i fabricades a mida per a respectar els fanals de forja tradicional que existeixen en aquest municipi situat en el cor del Parc Natural Serra de Aracena i Picos de Aroche, per l'empresa andalusa SOLARPEN; convertint-se en el primer municipi d'Espanya que utilitza aquesta tecnologia de baix consum en il·luminació pública viària.
Aquest projecte ha estat finançat 100% pel pla Especial PROTEJA de la Junta d'Andalusia amb el nº de projecte 9892/8153 .
L'iniciativa suposa un estalvi energètic de 21.079,845 kWh/any, un estalvi en emissions de CO2 de 10.750,72 KgCO2/any, millorant la il·luminació de la localitat amb una uniformitat del 40%, amb eficiència energètica Classe A (Índex d'Eficiència Energètica del 3,93 sobre 1,1 necessari per a classe A); i complint estrictament amb el Reial decret 1890/2008, de 14 de novembre, amb entrada en vigor el passat 1/04/2009 .

a
b
c