Salut

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Què és la medicina naturista?
La medicina naturista consisteix en un criteri mèdic, de tradició hipocràtica, que es basa en uns principis fonamentals:
- Aprofitar la tendència natural de l'organisme a buscar l'equilibri (Vis Medicatrix Naturae o força curativa de la naturalesa humana).
- Promoure la salut a través de la higiene (una manera de viure que mantingui i enrobusteixi la salut)
- Nutrició sana (amb abundants fruites, verdures, cereals i llegums),
- Exercici, costums saludables, relaxació i altres mesures que ajudin a promoure la salut i a prevenir i afavorir la curació de les malalties.
- Utilitzar remeis d'origen natural de baixa intensitat terapèutica, que actuen sobre l'organisme com suaus estímuls sense efectes secundaris:

Cal cuidar-se aprofitant els beneficis que ens aporta la natura amb la:
benestar

- alimentació (dietoteràpia),
- plantes medicinals (fitoteràpia),
- relaxació (sofrologia, psicoteràpia, ioga),
- aire (aeroteràpia),
- aigua (hidroteràpia, balneoteràpia),
- sol (helioteràpia),
- terra (geoteràpia),
- clima (climoteràpia), etc.

Avui dia la medicina naturista juntament amb altres teràpies com la homeopatia, acupuntura, homotoxicologia, etc. han passat a constituir el que denominem en conjunt com teràpies complementàries o medicina integrativa.

Teràpies complementàries. En països com Alemanya o França, moltes teràpies complementàries o alternatives formen part del sistema de salut estatal.
A Espanya encara no estan regulades, però són cada vegada més populars. Per a triar amb èxit al teu terapeuta, recorre a l'associació que agrupa als professionals de la tècnica que triïs.
El reiki, la acupuntura o la osteopatia són bons complements de la medicina tradicional i resulten eficaces per a prevenir i alleujar moltes dolències, ja que redueixen el dolor i augmenten l'energia vital.

a
b
c